У межах підписаного договору між ТОВ «Науково-виробнича фірма "Урожай"» та Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького студенти спеціальності 201 «Агрономія» у ІІ семестрі 2022/2023 навчального року навчаються за дуальною освітою.

Навчання проходить на базі аграрних підприємств ТОВ «НВФ "Урожай"». Студенти 3 курсу Ярослав Кулик і Анатолій Токовенко під керівництвом наставників опановують сучасні технології ведення сільського господарства. Нещодавно разом з агрономами ТОВ «НВФ "Урожай"», вони мали змогу пройти інтенсивне навчання. На пів року студенти працевлаштовані  на підприємстві і отримують заробітну плату. Опановані на виробництві освітні компоненти будуть зараховані студентам в університеті. Частину навчальних дисциплін студенти вивчають під керівництвом викладачів Черкаського національного університету ім. Б Хмельницького.

— Ми постійно приділяємо значну увагу підвищенню якості підготовки фахівців. Сьогодні аграріям потрібні випускники, які володіють не тільки глибокими теоретичними знаннями, а й сучасними технологіями. Адже саме за точним землеробством майбутнє сільського господарства. Саме тому ми запровадили навчання студентів-агрономів за дуальною освітою. Таке поєднання навчання в університеті та на виробництві дозволить більш якісно підготувати фахівців-агрономів до подальшої роботи, — говорить ректор університету Олександр Черевко.

ННІ природничих та аграрних наук