Конференція із провідними та перспективними спортсменами області й міста, за участі студентів і випускників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, відбулася у пресцентрі ОДА, інформує Черкаська обласна рада.

Заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, звертаючися до присутніх, зазначив, що обласна влада завжди з великою увагою спостерігає за досягненнями спортсменів Черкаської області, вболіває за кожного з них, радіє успіхам і засмучується через невдачі.

А щоб успішних виступів і перемог було більше, в області діє певна система заохочень — депутати обласної ради ухвалили декілька програм: розвитку футболу; боксу; фізичної культури і спорту; за рахунок коштів обласного бюджету кращим спортсменам виплачується стипендія. 

Зрозуміло, що допомога влади не може на цьому обмежуватися. Тому поступово зміцнюється матеріальна база. На жаль, лише з окремих видів спорту і не так швидко, як хотілося б. Адже зрозуміло, що існують й інші проблеми.

Тому мета заходу — провести відкритий і конструктивний діалог, щоб виявити ці проблеми і знайти правильні рішення для подальшого розвитку спорту на Черкащині.

Користуючися нагодою, Андрій Сегеда висловив вдячність спортсменам і тренерам за примноження переможних традицій і спортивної слави Черкащини та побажав нових здобутків у 2020 олімпійському році.

Наталія Стороженко-Сіренко, директорка Школи вищої спортивної майстерності наголосила: 

— Треба брати участь у змаганнях і показувати результати. Бажаю перемагати та підтверджувати звання провідних спортсменів.

З інформацією про підсумки роботи у 2019 році та завдання щодо розвитку галузі спорту у 2020 році учасників конференції ознайомив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський.

Потім відбувся обмін думками. За результатами обговорення ухвалено відповідні рішення.

Максим Зеленський, начальник управління у справах сім‘ї, молоді та спорту Черкаської ОДА підбив підсумки конференції: 

— Ваші досягнення є мотивацією для збільшення стипендії та матеріальної допомоги й підтримки студентів та спорту загалом.

— Радий, що був на цій конференції серед інших стипендіатів обласної ради. Зустріч була корисною, адже ми разом проговорили спільні проблеми, що турбують спортсменів, та накреслили способи їх вирішення, — наголосив викладач ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я, спортсмен Денис Нечипоренко.

Черкаська обласна рада