11 квітня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького презентували табір англійської мови «English Camp», що проходить у рамках табору «World Leaders Camp 2018». Організаторами заходу є ГО «Всеукраїнське молодіжне спілкування».

Відкриття презентації розпочала волонтер «English Camp» Анастасія Косянчук, привітавши студентів, вона розповіла про свій досвід волонтерства та подолання мовних перешкод.

Після цього невелику mind-лекцію провів Лі Йонквон — замісник директора «World Leaders Camp» в Україні.

— Насправді Південна Корея раніше була дуже бідною. Інші держави допомагали нам, тому тепер, коли ми зміцніли, хочемо допомагати теж. Саме тому ми вкладаємо сили у розвиток молоді, адже майбутнє країни — в її молоді. Це — її потенціал», — обґрунтував свій виступ містер Лі.

Організатори ознайомили студентів із навчанням в «English Camp». Запевнили, що завдяки насиченій та цікавій програмі, практиці англійської мови учасники обов’язково подолають мовний бар’єр. За допомогою мистецьких і музичних виступів більше дізнаються про культуру англомовних країн.

«English Camp» в Україні проходить за участю волонтерів, котрі є носіями англійської мови. На презентації в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького була присутня волонтерка із Кенії — Анн. Вона привітала студентів і розповіла про себе та про власні враження від України. Також згадала про девіз організації, що складається з 3 слів: «Challenge, Charge, Cohesion», що в перекладі означають «Виклик, Зміни, Об’єднання»

Під час презентації усі учасник разом заспівали пісню відомої співачки Shakira «Try Everything». Організатори провели анкетування, чи цікавить студентів табір англійської мови, а також запросили до реєстрації усіх бажаючих стати учасниками або ж волонтерами «English Camp».

Нагадаємо що, починаючи з 2004 року навчальна програма «English Camp» отримала схвалення від закордонних країн. На сьогодні цей табір має національне та міжнародне визнання. Цьогорічний український табір буде проходити 24 – 26 квітня в Києві.

 Таїса Агавердієва, 1 – Ж

Фото: Катерина Педько, 1 – Ж