На засідання «Літературної студії Ганни Клименко-Синьоок» завітали юні лауреатки цьогорічного конкурсу «Екологічна казка» — Ангеліна Силенко та Анна-Яна Вознюк. Дівчата навчаються в 6 класі гімназії № 9 м. Черкас. Ангеліна ще з шести років пише власну поезію, а Анна-Яна має художній талант, на конкурсі вона стала ілюстратором твору Ангеліни.

— Сама виховую творчу дитину, тому знаю, що важливо підтримувати у прагненнях і починаннях дітей, щоб не розгубити хист, бо розвиток їхніх талантів — це вклад у наше майбутнє, — зазначила засновник і керівник студії Ганна Клименко-Синьоок.

Юні кореспонденти з цікавістю слухали творчі нариси літстудійців, брали участь в обговорені. Ангеліна також наважилась і перед учасниками гуртка продекламувала власний вірш.

— Мені сподобалась зустріч. Я дізналася багато корисного, було круто почути твори та вірші, написані студентами. Це надихнуло мене на створення більш складних і серйозних творів на суспільні теми, — поділилася враженнями Ангеліна Силенко.

Студентка 1-PR курсу і учасниця гуртка Світлана Кочерга висловила свою думку про участь учениць у засіданні літстудії: «Я підтримую дитячу творчість, бо це насамперед впливає на формування особистості, а знайомлячись із культурою та мистецтвом, дитина збагачує власний життєвий досвід. Я сподіваюсь, що сьогодні наші гості почерпнули щось нове і матимуть можливість творчо застосовувати набуті знання».

 Вікторія Семенюк 1-Р

Фото: Крістіна Орел, фахівець відділу інформації та зв’язків із громадськістю