Студенти спеціальності «журналістика» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — третьокурсниця Тетяна Недбайло та четвертокурсник Микола Максьома — взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді з журналістики.

Завдання олімпіади складалися з двох частин: теоретичної та практичної. У тестах теоретичної частини було багато запитань з історії розвитку журналістики та питань, пов’язаних із закордонними ЗМІ. У практичній частині треба було написати аналітичний звіт із конференції.

Тетяна Недбайло каже:

— Дуже рада, що змогла посісти третє місце у Всеукраїнській олімпіаді з журналістики. Загалом було 40 учасників із різних міст України. Це все завдяки знанням, отриманим в університеті і, звісно, журналістській практиці. Сподіваюся, що наступного разу вже зможу вибороти першість.

Микола Максьома здобув нагороду в номінації «Яскраві мовно-стилістичні засоби».

— Беру участь у такій олімпіаді вперше, тому для мене завдання були неочікуваними. Найцікавішою виявилася прес-конференція, за результатами якої ми мали написати власний журналістський матеріал — аналітичний звіт. Цікаво було почути думки досвідчених журналістів з Дніпра стосовно різних проблем у галузі та почути прогнози фахівців про майбутнє журналістики.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького