«Театральне мистецтво і повномасштабна війна в Україні» — за такою темою відбулася зустріч студентів спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва з художнім керівником незалежного професійного унікального англомовного театру в м. Києві ProEnglish Theatre Алексом Боровенським, випускником Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Трупу театру складають кращі випускники акторської школи та актори, які проходять кастинги на проєкти ProEnglish Theatre. Усі постановки театру здійснюються англійською мовою. Український театральний колектив просуває сценічне мистецтво у країнах Західної й Східної Європи. З майбутніми менеджерами культури і мистецтва Алекс Боровенський поділився досвідом міжнародної реалізації культурно-мистецьких проєктів. Зокрема організацією регулярних вистав сучасних українських драматургів про війну в англомовних перекладах, які є втіленням місії театру: «Via Art We Speak to the World about Ukraine» (Через мистецтво ми говоримо зі світом про Україну).

Алекс Боровенський також зустрівся зі студентами першого курсу ННІ іноземних мов та розповів їм про життя свого театру під час війни.

З першого дня війни театр не зупинив свою діяльність. Організувавши у приміщенні свого театру сховище для місцевих жителів, актори продовжували активну роботу, знімали відео різними мовами про війну в Україні, брали участь у багатомовних проєктах, мета яких — висвітлення правди про війну. Нині продовжують гастролі.

— Дякуємо Alex Borovenskiy за унікальний досвід, за мотивацію для студентів та внесок у нашу спільну перемогу! — зазначила завідувачка кафедри сучасних практик викладання іноземних мов Наталія Сливка.