У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулась зустріч із представниками агропромислового холдингу «Миронівський хлібопродукт».

На зустрічі із ректором університету Олександром Черевком було обговорено перспективи співпраці щодо підготовки майбутніх фахівців-екологів та агрономів у формі дуальної освіти.

Представники ПрАТ «МХП» провели для студентів та викладачів ННІ природничих та агарних наук презентацію агрохолдингу та розповіли про перспективний план діяльності в галузі екології та охорони навколишнього середовища. До зустрічі долучились перший проректор Василь Мойсієнко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк. Холдинг представляли керівник відділу професійного навчання Олена Азєєва, фахівець із професійного навчання персоналу Ксенія Моторіна, головний еколог Олександр Семенець.

Пріоритетними задачами в галузі екології для ПрАТ «МХП» є: досягнення енергетичної незалежності шляхом використання відновлюваних джерел; скорочення викидів парникових газів; виробництво екологічно чистих органічних біодобрив; захист довкілля та протидія змінам клімату. Все це стало темами для жвавої дискусії.

Важливим елементом зустрічі була розмова про подальшу співпрацю в межах дуальної освіти, що дозволяє студентам під час навчання здобути необхідні компетентності, розпочати свій кар’єрний шлях, зрозуміти особливості професії та принцип роботи виробництва.

Черкаський національний та ПрАТ «МХП» розвивають співпрацю на основі раніше укладеного договору. Сьогодні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» вже працюють на підприємствах ПрАТ «МХП» у рамках дуальної освіти. Планується подальше розширення напрямів співпраці.

ННІ природничих та аграрних наук