bgb
 
 
 
 
 

У межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, Програми ВООЗ зі Стресменеджменту 4-7 червня 2024 року директорка Навчально-наукового центру ментального здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Юлія Сіденко стала учасницею тренінгу для тренерів «Самодопомога Плюс. Груповий курс управління стресом для дорослих».

Сучасний ритм життя диктує свої умови, які характеризуються амбівалентністю: з одного боку — широкий діапазон можливостей, перспектив, досягнень та розвитку, а з іншого — породжені швидким темпом розвитку труднощі на індивідуальному та колективному рівнях. Мова йде про невидимі та відразу слабко відчутні, замасковані проблеми пов’язані зі стійкістю перед обличчям стрес-факторів.

У зв’язку зі збільшенням кількості людей, які переживають труднощі у сфері ментального здоров’я, ВООЗ розробила курс «Самодопомога Плюс». Він є короткостроковим та передбачає щотижневу зустріч, упродовж п’яти тижнів. Зазначений курс спрямований на зниження ефектів психологічного дистресу та упереджує виникнення психічних розладів. Останнє є вкрай важливим для становлення та розвитку особистості, її успішності у реалізації власного потенціалу.

Особливість курсу «Самодопомога плюс» полягає у тому, що він відбувається під наглядом фасилітаторів (помічників), які не обов’язково мають бути фахівцями у сфері психічного здоров’я. Помічники під час проведення заняття використовують ілюстрований посібник для навчання навичок управління стресом та попередньо записані аудіозаписи.

На сьогодні існує  запит, що прогресує, щодо психологічної підтримки та психосоціальної допомоги учасникам освітнього процесу. У зв’язку з цим означений курс буде інтегрованим до системи просвітницької та профілактичної роботи Навчально-наукового центру ментального здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/sidenko-na-treninhu.html#sigProId225ab8bc6a

ННЦ ментального здоров’я