Літературознавці презентували дослідження  про Шевченка, що побачили світ на Черкащині у 2018 році.

Захід відбувся у межах відзначення 205-ї річниці з дня народження Кобзаря та 20-річчя Центру шевченкознавчих досліджень.

Організаторами заходу стали професори кафедри української літератури та компаративістики, відомі в Україні літературознавці Володимир Поліщук і Василь Пахаренко. Вони розповіли про низку реалізованих проектів. Зокрема, про вихід збірника видань «Шевченкознавчі раритети» та традиційного наукового щорічника «Шевченківський світ».

Завідувач кафедри української літератури та компаративістики Володимир Поліщук наголосив, що така наукова праця є потрібною та актуальною в сучасній науці. Володимир Трохимович повідомив, що цього року, спільно з Інститутом літератури, Національним музеєм Тараса Шевченка, а також іншими освітніми закладами планується проведення сорокової Шевченківської конференції. Захід відбудеться 17 та 18 квітня.

Про роботу Центру шевченкознавчих досліджень учасникам засідання розповів Василь Пахаренко. Він повідомив, що працівники Центру планують налагодити тіснішу співпрацю з національними та державними заповідниками Черкащини. Це дасть нові здобутки в царині шевченкознавства, переконані дослідники.

Враженнями від заходу поділилася Катерина Бородай, студентка 1-PR курсу навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій:

«Тарас Шевченко — геній. Його талант — безмежний. Тому так цікаво завжди дізнаватися про нього нове. Саме такі заходи дозволяють краще пізнати письменника. Крім того, вони сприяють загальному розвитку молоді».

Нагадаємо, що шевченківський тиждень у ЧНУ продовжується. Ознайомитися з переліком заходів можна ТУТ.

 

 


Автор: Алла Кавун, 2-Р ННІ УФСК


Фото: Катерина Бондар, 2-Р ННІ УФСК