Золотого призера «Ігор нескорених» Сергія Прядку привітав із перемогою колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Ветеран АТО, депутат Черкаської міської ради Сергій Прядка здобуває вищу освіту в ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я. 

Його життя російсько-українська війна кардинально змінила ще 8 років тому. Сергій працював за кордоном, але після початку Антитерористичної операції на сході України  ще в 2014 році повернувся захищати Батьківщину. Отримав важке поранення, та попри це повернувся до активного життя, почав займатися спортом, допомагати в реабілітації дітям з інвалідністю. Водночас зайнявся громадською діяльністю, вступив на навчання до Черкаського національного.

Навесні 2022 року у складі збірної України взяв участь в «Іграх нескорених» у Гаазі і повернувся звідти з «золотом».

—  Усі знають, що сила духу перемагає. І гостра фаза війни в Україні ще раз це підтвердила. Історія Сергія Прядки, його боротьби і перемоги важлива для всіх, хто намагається чогось досягти – чи в спорті, чи в науці, чи в професії. Важлива і для тих, хто зневірився та впав у розпач. Сергій продемонстрував найкращі людські якості, натхнення і прагнення в усьому бути кращим. Ми щиро вболівали за нашого студента, спостерігаючи за змаганнями. І зараз раді привітати Сергія особисто. Дякуємо йому та пишаємося, що він обрав Черкаський національний для отримання вищої освіти! — сказав ректор Олександр Черевко. Він побажав Сергію Прядці успіхів та вручив грамоту і пам’ятний годинник.



Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького