Психологічні майстерні та мотиваційні бесіди з психологом були проведені у ЧНУ ім. Б. Хмельницького в межах плану виховних заходів.

Подія відбулася з метою адаптації студентів першого курсу ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва до нових умов навчання.

Під керівництвом Інни Герасимової, викладача-психолога кафедри загальної педагогіки та психології, студенти у цікавій та незвичній для себе формі інтуїтивної роботи з метафорично-асоціативними картами розпочали подолання стану невпевненості, певної особистісної напруженості та фрустрації, які є характерними для першого року навчання.

Практичний психолог, кандидат педагогічних наук, доцент Інна Володимирівна зазначила:

— Метафоричні карти — це простір, у який особистість проєктує себе, свій світ. Одне і те ж саме зображення може викликати різні образи у різних людей, оскільки виступає дзеркалом актуальних переживань. Метафоричні карти дозволяють: визначити причини подій, що відбулися, і знайти вихід з поточної ситуації; проаналізувати своє майбутнє, поведінку; скорегувати особисті відносини та вирішити проблеми; розвинути абстрактне й креативне мислення, логічні здібності; активувати внутрішні ресурси та розкрити творчий потенціал.

За словами викладача, для кращого проходження студентами перших тижнів адаптивного періоду у межах психологічної майстерні була проведена робота з колодами МАК «Тотемні тварини» та «Мудрість роду», де всі разом відкривали та досліджували особливості власної психіки та шукали ресурси, на які можна спиратися у складні періоди життя.

За результатами роботи, був створений особливий клімат у мікрогрупах та налагоджені особистісні взаємостосунки, що сприяв тенденції спільного розвитку усієї групи в подальшому.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва