Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького активно розширює коло міжнародних освітніх партнерів.

— На сьогодні ця сфера діяльності є перспективною. Адже реформування вищої школи ставить перед навчальними закладами непрості завдання. І потреба їх вирішення зумовлює пошук нових шляхів розвитку і нових партнерів. Міжнародна співпраця сприяє академічній мобільності викладачів та студентів, участі у грантових програмах. Крім того, Черкаський національний здійснює підготовку іноземних студентів. На сьогодні тут навчаються громадяни Азербайджану, Лівії, Марокко, Туркменістану, Гани, Зімбабве, Пакистану, Малайзії, Лівану і Нігерії та інших країн, — говорить ректор університету Олександр Черевко. — Університет уклав угоди про співпрацю з сотнею вищих навчальних закладів. Результат 2016 року — 10 міжнародних угод та 23 угоди з провідними навчальними закладами України.

Рік 2017 теж розпочався з активної зовнішньої діяльності. Новий партнер ЧНУ — Азербайджанський технологічний університет, що в місті Гянджа (Азербайджанська Республіка). Угоду про співпрацю підписали ректори Олександр Володимирович Черевко та Акіф Шаміл Огли Сулейманов. Подію засвідчив представник Українського Державного центру міжнародної освіти Міністерства освіти і науки України в Азербайджані Айдин Новрузов, який також був учасником зустрічі.

Ректор Черкаського національного відвідав і інші вищі навчальні заклад Грузії та Азербайджану. Було досягнуто ряд важливих домовленостей. Спільна робота передбачає обмін студентами та викладачами, практику, залучення на навчання іноземних студентів. Зокрема, нині розробляється програма «подвійний диплом», яку Айдин Новрузов незабаром презентує в Черкаському національному.

ЧНУ ім. Б. Хмельницького вже має досвід роботи за програмою «подвійний диплом». Її запроваджено у рамках співпраці з польськими партнерами з Вищої лінгвістичної школи міста Ченстохова. Днями туди вирушає делегація викладачів Черкаського національного на чолі з проректором з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергієм Корновенком. Польські та українські науковці розроблятимуть нові напрями співпраці.

Зокрема, йтиметься про активізацію академічної мобільності для студентів і науково-педагогічних працівників, про реалізацію спільних міжнародних наукових проектів.

Прес-служба Черкаського національного університету

імені Богдана Хмельницького