У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулося благодійне різдвяно-новорічне дійство «Хранителі року».

Запросили студентів-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей загиблих і зниклих безвісти  на російсько-українській війні. Їм приділяє особливу увагу держава. Університетська родина разом із профспілкою теж прагне, щоб вони відчували турботу. Профком придбав солодощі. А «Фабрика музичного мистецтва «Voices»», ансамбль народного танцю «Черкащанка», студенти спеціальності «Хореографія» підготували різдвяну історію. Традиційно привітали і дітей працівників університету.

За сюжетом дійства, яке розгорталося на сцені, головний герой, маленький переселенець Сашко, сумує на Різдво. Його рідне місто окуповане. Батько — в ЗСУ, мама — лікар в Теробороні. Але рік 2023 разом із 12 місяцями-хранителями року підтримують хлопчика, розповідають про його батьків, про традиції українського народу, передають символічні для українців дарунки. У фіналі хлопчик отримує найбажаніший з них — перемогу у війні й повернення батьків.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/rizdvianyi-kontsert.html#sigProId5d8ac139da

Ректор Олександр Черевко привітав глядачів:

— Сьогоднішнє дійство стало підсумком року, непростого, наповненого працею і допомогою Збройним Силам України, втратами і здобутками. Набрали студентів, здійснювали освітній процес.

Поряд із цим робили і робимо все, щоб нашим захисникам було хоч трішки легше, щоб вони відчували підтримку. Вже назбирали 2,3 мільйона гривень. Купували автомобілі, дрони, різну техніку, необхідну амуніцію, плели сітки, долучалися до громадських ініціатив. Щиро дякую своєму колективу і студентам за небайдужість і патріотизм. Нам ніколи не перестануть боліти втрати. Але напередодні Різдва Христового та Нового року загадуємо одне на всіх бажання – щоб Україна перемогла. І віримо, що воно здійсниться.

Голова профспілки університету Ігор Погрібний доєднався до вітань з прийдешніми новорічними святами:

— Подарунки, які ми сьогодні вручали, символізують диво. Адже і маленькі дітки, і студенти, і дорослі — ми всі чекаємо дива. Тож я бажаю всім, щоб те диво збулося. А диво у нас на всіх одне — перемога й мир у нашій Україні.

Принагідно привітали переможців конкурсу «Бойова ялинка», який проводився в університеті. Оголосила  результати голова студентської ради ЧНУ Євгенія Лядецька. А голова профспілки  Ігор Погрібний вручив грошові винагороди очільникам студентських рад інститутів, які перемогли в конкурсі. ННІ української філології та соціальних комунікацій отримали 1500 гривень за І і ІІІ місце конкурсу, ННІ економіки і права отримали 1000 гривень за ІІ місце. Голові студради ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я вручили 500 гривень.

Захід підготували та провели «Фабрика музичного мистецтва «Voices»» (керівник Яна Боровик), ансамбль народного танцю «Черкащанка» (керівник Сергій Коваленко). Авторка ідеї й режисерка — очільниця відділу виховної роботи Анна Прокопчук. В організації дійства допомагали  профком університету, проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк та заступник директора Академічного театру ляльок Володимир Радько.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Родіон Прохоров, Вікторія Бондаренко, студенти 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Відео: Анна Харченко.

Також пропонуємо переглянути сюжет від ТРК «Ільдана»