З початку березня Офіс Програми імені Фулбрайта в Україні працює дистанційно, але продовжує пошук потенційних учасників та співпрацює з новими конкурсантами. До початку карантину працівники Офісу Фулбрайта встигли побувати в декількох містах та університетах Києва, Дніпра, Мелітополя, Запоріжжя, Черкас, Умані, Харкова, Краматорська, Бахмута, Слов'янська з презентаціями Програми.

Серед стипендіатів цього року — Владислав Бівзюк, випускник спеціальності «Математика» ННІ ІНФОТЕХ Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, який навчається за Програмою ім. Фулбрайта на магістерській програмі з математики в University of Illinois at Urbana-Champaign, Champaign, IL. 

Перші з фулбрайтівських конкурсних відборів відбуватимуться вже у травні та червні цього року.

До 16 травня 2020 року Офіс Програми академічних обмінів ім. Фулбрайта приймає анкети на конкурс Fulbright Graduate Student Program — cтипендії на навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. 

У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ЗВО. Для участі тисни ТУТ. Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни.

До 1 червня 2020 року Програма ім. Фулбрайта приймає заявки на конкурс Fulbright Foreign Language Teaching Assistant (FLTA) Program на 2021-2022 академічний рік —  стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах та коледжах США тривалістю дев'ять місяців. Аби взяти участь, тисни ТУТ.

На сторінках останнього фулбрайтівського вісника  — онлайн-версії  та у форматі PDF (у приєднанні) можна знайти інформацію про стипендіатів 2019-2020, які перебувають у США за цими програмами:

Із запитаннями щодо оформлення конкурсного пакету документів або особливостей конкурсного відбору  всі зацікавлені можуть звертатися до Офіс Програми імені Фулбрайта в Україні:

  • координатор програми — Інна Бариш: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.student.Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • асистенти програми — Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Офіс Програми імені Фулбрайта: вул. Еспланадна, 20, кiмн. 904, Київ 01001

Офіс Програми імені Фулбрайта