Про психологічні особливості побудови стосунків між закоханими, про сучасні виклики суспільства та проблеми, які виникають у сучасних пар розповіла на телеканалі «Рось» кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки і психології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Інна Лук‘янець.

Інна Лук’янець була гостем передачі «Доброго ранку, Черкащино». У рубриці «Ранковий гість» вона розповідала про сучасні виклики суспільства та проблеми, які виникають у сучасних пар, про психологічні особливості побудови стосунків між закоханими. Тема розмови була обрана невипадково — адже 14 лютого в багатьох країнах світу відзначають День усіх закоханих.

Психолог привернула увагу телеглядачів до того, що сьогодні інститут сім’ї переживає деструктивні тенденції не лише в Україні, а й у країнах Європи. Збільшується кількість розлучень, молодим сім‘ям все складніше вибудувати продуктивні, тривалі стосунки. Є кілька причин. Серед них і сучасні виклики суспільства, коли ритм життя стрімко збільшується. У великих мегаполісах люди проводять багато часу на роботі та в дорозі і майже не мають можливості проводити час разом. А для побудови стосунків потрібен час. 

Інна Лук’янець наголосила, що при створенні сім’ї велике значення має модель батьківської родини, у якій виросла дитина. Зазвичай молоді люди різні. І починаючи життя разом, вони не завжди готові враховувати інтереси свого партнера, цінності, традиції, погляди, які він приніс із батьківської сім’ї. 

Йшлося також і про розуміння сучасної романтики та про те, як долати труднощі молодим людям разом. Детальніше дивіться у відео: 

  

 

Старший викладач кафедри педагогіки і психології О. О. Свириденко