На 112 каналі побували майбутні журналісти.

Екскурсію студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького подарував черкаський бізнесмен та активіст Віктор Євпак. Він придбав цю екскурсію як лот на аукціоні для порятунку маленької черкащанки Діани Батій. Як зазначає Віктор, цей лот обрав, тому що він здався йому найцікавішим.

«Від знайомої дізнався, що екскурсія телеканалом — одна з мрій студентів. Вирішив, що все ж таки цей лот принесе їм більше користі, аніж мені. Я стежу за черкаською журналістикою і вболіваю за неї. Якщо поїздка хоч трохи посприяє фаховості майбутніх журналістів, то це буде круто», — розповів Віктор Євпак.

Екскурсію для студентів провела випускниця ЧНУ ім. Б. Хмельницького Юлія Галушка, відома телеведуча та журналістка. Вона працювала на телеканалах «ВІККА», «Перший Національний», «Україна». Але саме на «112», як зазначила сама Юлія, вона знайшла своє місце, свою другу сім’ю.

Майбутні журналісти також змогли відчути всю атмосферу каналу. Вони побували всюди — від гримерки до студії. Також Юлія розповіла студентам про «механізм» інформаційного каналу.

«У нас безперервно йде прямий ефір. Із 6 години ранку й до опів на першу ночі. Коли є якісь екстрені та важливі новини, ми залишаємося в ефірі до третьої або навіть до четвертої ранку. Можна сказати, що наш канал ніколи не спить», — зауважила Юля Галушка.

На екскурсії побували студенти першого курсу напряму підготовки «Журналістика» і «Реклама та PR у медіагалузі», студенти-журналісти другого курсу та магістранти напряму підготовки «Журналістика».

«Мені дуже сподобалося. Технічне обладнання на каналі на високому рівні. Також вразила дружня й водночас робоча атмосфера. Якщо буде змога, то поїду туди на практику», — поділився своїми враженнями першокурсник Володимир Баранник.

 

Кафедра журналістики, реклами і PR-технологій