Студентська рада навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва провела патріотичний захід для першокурсників із нагоди відзначення у 2019 році 75-ї річниці вигнання нацистів з України. Студенти поспілкувалися з воїном-атовцем Ярославом Платміром.

Ярослав Платмір — випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Із відзнакою закінчив ННІ історії і філософії та здобув кваліфікацію історика, вчителя історії. Воювати пішов добровольцем у середині вересня 2014 року. Служив в окремій розвідувальній роті 81-ї десантно-штурмової бригади. 31 січня отримав поранення під Донецьким аеропортом. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений Орденом «За мужність» IIІ ступеня.

Зараз Ярослав перебуває на реабілітації в м. Київ, а тому організатори заходу здійснили відеодзвінок через соціальну мережу Facebook. Студенти мали можливість поспілкуватися з Ярославом в он-лайн режимі та поставити питання, які їх цікавили. 

Якою ціною здобуваються мир і спокій нашої держави, переповів зі слів свого батька, який є учасником бойових дій, студент 1 курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності» Микола Захарченко.

Хвилиною мовчання студенти вшанували загиблих воїнів-визволителів усіх часів та істричних періодів.

Атмосферу заходу створили патріотичні пісні у виконанні студенток 4 курсу спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта» — Вікторії Хандюк та Даші Ткач.

Голова студентськоі ради інституту Мар'я Бровченко подякувала ведучим Вікторії Третяк та Миколі Захарченку, а також усім присутнім за участь.

— Пам’ятаймо! Подвиг наших ветеранів — це зразок мужності, патріотизму, сили волі та справедливості. Ми зберігаємо правдиву історію великої перемоги нашого народу, адже це складає міцну основу для єдності майбутніх поколінь! — підсумувала вона.

 

Навчально-науков інститут педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва