Науковці, вчителі та вихователі з усієї області зібралися на щорічну серпневу конференцію працівників освіти.

З вітальними словами до освітян Черкащини перед початком нового навчального року звернулися голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олег Шаров, директор Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

Участь у заході також взяли представники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — перший проректор Василь Мойсієнко, та голова профспілковго комітету Анатолій Стеценко.

Під час конференції обговорювалися актуальні питання реформування освітньої діяльності.

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський підбив підсумки розвитку освітньої галузі області у 2018/2019 навчальному році, а також сформулював завдання на 2019/2020 навчальний рік.

Крім того, він зазначив, що завдяки спільним зусиллям влади, педагогів, батьків та громадськості, за результатами роботи в 2018 році, відповідно до рейтингових показників Кабінету Міністрів України, освітня галузь Черкащини зайняла ІІІ рейтингове місце в Україні.

У своєму виступі генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН України Олег Шаров зазначив, що у цьому році заклади вищої освіти Черкащини збільшили обсяг набору студентів на 12,5%:

— Це хороша перспектива для подальшого розвитку. Вона свідчить про відповідальний і фаховий підхід керівників ЗВО. А ще це ознака того, що в регіоні дбають про формування нових кадрів.

Під час зустрічі з Олегом Шаровим перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко повідомив, що цього року до Черкаського національного університету вступили близько ­­­2000 студентів.

— Ми завжди відповідально підходимо до вступної кампанії. Результатом нашої роботи є постійний попит серед абітурієнтів. Це підтверджують всеукраїнські і міжнародні рейтинги. Нещодавно інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» було складено ТОП-100 найпопулярніших серед абітурієнтів закладів вищої освіти України 2019 року. Серед університетів-лідерів за кількістю заяв від тих, хто вступає на основі повної загальної середньої освіти, ЧНУ посів 38 місце. Ми пишаємося таким результатом, але нам є до чого прагнути, — наголосив Василь Миколайович.

 Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького