Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вшанував пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни.

29 серпня, у жалобний день за всіма полеглими за волю України проректори, керівники інститутів та факультетів, викладачі й студенти поклали квіти до стели зі світлинами загиблих в АТО та спільно помолилися за упокій їхніх душ.

Сьогодні в університеті навчаються 7 студентів, які втратили батьків у зоні ООС (АТО). Серед тих, хто віддав своє життя за цілісність і суверенітет України, є й випускники навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я ЧНУ Сергій Епіфанов та В’ячеслав Гага. Символічно, що перед меморіальною стелою викладачі університету зустрілися з батьками В’ячеслава Гаги. Разом вони згадали його студентські роки. Батько військового показав альбом пам’яті свого сина.

 

 

— Черкаський національний університет постійно піклується про учасників АТО та членів їхніх родин. Особлива увага тим студентам, які втратили батьків у зоні бойових дій.
Пам’ятаємо й наших випускників, які загинули. Викладачі, друзі бережуть пам’ять про них, бувають на могилах та спілкуються з рідними. Ці люди назавжди увійшли в історію свого університету, — говорить ректор Олександр Черевко.

Сергій Єпіфанов народився 22 січня 1983 р. в с. Львівка, Золотоніського району, Черкаської області. У батьків був єдиним сином.

З 2011 року заочно навчався у Навчально-науковому інституті фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Фізичне виховання»[1].
Проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України. Після звільнення в запас працював механізатором. Згодом вступив на службу за контрактом в Оршанський навчальний центр ДПСУ.

Старшина, начальник майстерні відділення забезпечення спеціальними засобами відділу інженерного та технічного забезпечення Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України.

У зв'язку з російською збройною агресією проти України з весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України. У червні відбув на Схід для супроводження та заміни складу мотоманевреної групи. 13 червня 2014 року оршанські прикордонники прибули до розташування Бердянського прикордонного загону.

14 червня 2014 року близько 10:00 на околиці міста Маріуполя, в районі заводу «Азовсталь», терористами із засідки була обстріляна колона автомобілів Державної прикордонної служби, яка направлялась на ротацію до підрозділів ДПСУ із вантажем провізії та речового майна. Колону чекали і для засідки обрали відкрите пристріляне місце на мосту. Терористи зробили по колоні три постріли з гранатометів і відкрили вогонь з автоматів. Один постріл з гранатомета влучив у кабіну автомобіля МАЗ, який перевозив боєприпаси. Другий постріл з гранатомета потрапив у задню частину автобуса, який перевозив особовий склад. Військовослужбовці покинули машину та вступили у бій. По них працювали снайпери. Старшина Сергій Єпіфанов загинув від снайперської кулі в голову, коли переміщувався до укриття.

Вдома залишилися дружина та малолітні донька та син.

20 червня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).



Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького