У межах всеукраїнського тижня права навчально-науковий інститут економіки і права ЧНУ ім. Б. Хмельницького проводять просвітницькі заходи, спрямовані на забезпечення додержання та поваги до прав і свобод людини й громадянина, запобігання будь-яким формам дискримінації щодо реалізації людиною своїх прав і свобод, сприяння правовій інформованості суспільства.

Науковці ЧНУ, доценти кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Олена Кульбашна і Тетяна Постригань взяли участь в тематичних заходах в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.

Під час круглого столу «Реалізація прав людини як запорука формування правової держави в Україні» відбулася дискусія між представниками правоохоронних органів, адвокатами, суддями, науково-педагогічними працівниками, студентами і курсантами м. Черкаси.

Учасники форуму довідалися про можливість отримання фахової допомоги у реалізації конституційного права інтелектуальної власності в Центрі інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами. Про роботу Центру розповіла Тетяна Постригань.

Учасники зацікавилися повідомленням Олени Кульбашної, яка інформувала про застосування матеріальної відповідальності роботодавця за порушення права на працю людини на стадії укладення трудового договору. Наприкінці заходу науковці ЧНУ були заохочені відповідними дипломами.

 

Кафедра інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін