Завершила роботу Зимова школа професорки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ніни Тарасенкової та Українського освітянського видавничого центру «Оріон» для вчителів математики 7 класів Нової української школи.

Зимова школа працювала з 08 січня до 10 березня 2024 року. Кожен випускник школи, який виконав навчальний план, отримав «Свідоцтво про підвищення кваліфікації» встановленого зразка на 30 год (1 кредит ЄКТС).

Загалом у п’яти потоках Зимової школи пройшли навчання близько 2000 учителів із різних куточків України. Також долучалися вчителі, які на момент навчання в Зимовій школі перебували за кордоном — майже в усіх країнах Європи (Польщі, Німеччині, Франції, Великій Британії тощо), у США, Індонезії та Малайзії.

— Щиро і сердечно дякуємо Центру українських дослідників в Австрії (керівники — українські науковиці Наталія Андрусяк і Тетяна Симоненко) за підтримку й поширення інформації про Зимову школу серед українського вчительства за кордоном, — говорить Ніна Тарасенкова.

Ніна Анатоліївна розповідає, що за період навчання в певному потоці Зимової школи спудеї опанували непростий, але конче потрібний контент щодо суті реформи НУШ та організації навчання алгебри і геометрії в 7 класах НУШ:

ТЕМА 1. Модельні навчальні програми та їх реалізація в навчально-методичних комплектах з алгебри та геометрії для 7 класу НУШ.

ТЕМА 2. Організація дослідницької та проєктної діяльності учнів у курсі алгебри 7 класу НУШ.

ТЕМА 3. Елементи стохастики в курсі алгебри 7 класу НУШ.

ТЕМА 4. Формувальне оцінювання у навчанні геометрії в 7 класі НУШ.

ТЕМА 5. Розвиток математичної компетентності учнів у навчанні геометрії в 7 класі НУШ.

Відеолекції доступні на каналі в YouTube Ніни Тарасенкової 

Запрошуються до перегляду всі небайдужі.

ННІ інформаційних та освітніх технологій