Черкаський національний університет уклав угоду про академічне співробітництво з Луганською державною академією культури і мистецтва.

Цей вищий навчальний заклад «оселився» у Києві у зв’язку з ситуацією на сході України та переживає непростий період адаптації до нових умов. Зараз навчальний заклад проводить навчальний процес на базі Київського національного університету культури і мистецтв.

Колектив та студенти навчального закладу продовжують працювати й навчатися, будують плани розвитку, ініціюють нові проекти.

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко відвідав навчальний заклад, ознайомився з умовами роботи та обговорив з виконувачем обов’язків ректора Ольгою Бігус перспективи. Він ініціював укладення угоди про співпрацю, яку підписали в Києві керівники вишів.

— Колектив Луганської державної академії культури і мистецтва знайшов у собі мужність проявити свою громадянську позицію. Але в цей непростий для навчального закладу період він потребує підтримки, партнерських зв’язків, — зазначив Олександр Володимирович. — Наше партнерство полягатиме в спільних наукових проектах, удосконаленні навчальних програм та організації навчального процесу, обміні студентами, взаємодії студентських рад.

Ми також плануємо ознайомити луганчан із центром України, історико-культурними пам’ятками Черкащини.

Нагадаємо, Черкаський національний університет підтримує тісні зв’язки з українськими та зарубіжними закладами вищої освіти.
Серед партнерів ЧНУ — Києво-Могилянська академія, Чернівецький національний університет ім. Юрія  Федьковича, Київська православна богословська академія, Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, Харківський національний педагогічний університет імені  Г. С. Сковороди, Український католицький університет (м. Львів) та багато інших провідних вищих, загальноосвітніх навчальних закладів України й Черкащини.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького