Черкаський фізико-математичний ліцей співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Відповідну угоду підписали ректор Олександр Черевко та директор школи Юрій Зімнін. На зустрічі за участі проректорів ЧНУ і заступників директора ФІМЛІ обговорили напрями співпраці.

— Викладачі ліцею та науковці ЧНУ мають чимало спільних проєктів, однак розраховуємо на систематичну роботу на підставі офіційної угоди.

Ректор Олександр Черевко зазначив, що університет проводить гарний набір вступників, однак, фізико-математичні спеціальності є менш затребуваними, ніж гуманітарні. Ця проблема потребує вирішення.

— Сподіваюся, що співпраця з фізико-математичним ліцеєм дозволить підвищити якість знань в абітурієнтів і покращити набір на спеціальності «Фізика», «Математика», «Прикладна математика», «Інформатика» та інші, — переконаний Олександр Володимирович.

Юрій Зімнін вважає, що взаємодія з ЧНУ допоможе в роботі з обдарованими дітьми. Він нагадав, що за 15 років існування ліцею було підготовлено 1033 призери міських, 560 — обласних та 104 — Всеукраїнських олімпіад. Якщо врахувати, що учні ліцею є активними учасниками різних конкурсів, змагань, творчих акцій, то частка переможців щороку перевищує 45 % від загальної кількості ліцеїстів.

Практика показує, що перемог в інтелектуальних, творчих конкурсах на всеукраїнському рівні школярам вдається досягати за підтримки університетських викладачів. У ЧНУ є викладачі, які здійснюють керівництво науковими роботами обдарованої учнівської молоді та беруть участь у журі конкурсів. Тому є всі можливості для роботи у цьому напрямі.

Сторони домовилися про створення своєрідної «дорожньої карти» на найближчий період.

Нагадаємо, практика укладання партнерських угод ЧНУ зі школами вже відпрацьована. На підготовчому етапі здійснюється обговорення потреб навчального закладу. Відповідно до них і формується угода та першочерговий план дій. Ними передбачається максимальна реалізація і розвиток навчального, наукового і творчого потенціалу здобувачів освіти та вчителів, студентів і викладачів університету. Зокрема, будуть організовані спільні освітні заходи: семінари, конференції, круглі столи з актуальних питань. Заплановано також підвищення кваліфікації вчителів, заходи на підтримку обдарованої молоді.

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького