Уперше, разом зі всім прогресивним світом, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького відзначив Різдво за новоюліанським календарем 25 грудня. Колектив привітали благодійним різдвяно-новорічним дійством «Хранителі року». А черкаські пластуни  передали колективу  університету Вифлеємський вогонь миру.

Відчути атмосферу свята та насолодитися різдвяною історією, яку підготували «Фабрика музичного мистецтва «Voices»», ансамбль народного танцю «Черкащанка» та студенти спеціальності «Хореографія», зібралися працівники університету.

Під час заходу збирали кошти на допомогу підрозділу, де служить батько студентки ЧНУ Каріни Вовченко. Спільними зусиллями вдалося зібрати 10 900 грн на намет для військових.

За сюжетом музичного дійства, головний герой, маленький переселенець Сашко, сумує на Різдво. Його рідне місто окуповане. Батько — в ЗСУ, мама — лікар в Теробороні. Розважити хлопчика узявся рік 2023 разом із 12 місяцями-хранителями року. Вони розповідають про його батьків, про традиції українського народу, передають символічні для українців дарунки. Але найбажаніший — перемога у війні та рідні обійми батьків — чекав його у фіналі.

З новорічними та різдвяними святами привітав колектив університету ректор Олександр Черевко:

— Завдяки воїнам ЗСУ, їхній стійкості, мужності й волі ми з вами можемо працювати, навчатися, можемо проводити ось такі заходи. Для того, щоб рухатися вперед, потрібно працювати, вірити й мріяти. Сьогодні у нас є чим звітувати. Університет покращив свої рейтингові показники. Я сьогодні хочу щиро подякувати кожному працівнику університету. Усі працювали, тому маємо гарний результат. Сьогодні країна переживає дуже важкий час, іде війна. Треба знаходити внутрішні резерви для збереження ментального здоров’я. Цьогоріч Україна відзначає Різдво за новоюліанським календарем. Святкуючи Різдво Ісуса Христа, ми віримо в те, що наше світло у війні проти росіян зійде і Різдвяна зірка засяє. Дуже хочеться, щоб у наступному році вона принесла нам перемогу. А для цього треба працювати, навчатися, допомагати Збройним Силам України, а головне, вірити в себе, свою країну, наш університет, в наші ЗСУ, вірити в перемогу і вона обов’язково буде. Слава Ісусу Христу! Слава Збройним Силам України! Слава Україні!

З Вифлеємським вогнем, щоб передати університетській громаді, прибули на свято черкаські пластуни разом з настоятелем храму рівноапостольних Кирила і Мефодія Отцем Ігорем. Вогонь, запалений у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа, у ці дні скаути передають від країни до країни. Це щорічна різдвяна скаутська акція, яку пластуни — українські скаути — привезли й до нашого міста.

Захід підготували та провели «Фабрика музичного мистецтва «Voices»» (керівник Яна Боровик), ансамбль народного танцю «Черкащанка» (керівник Сергій Коваленко). Авторка ідеї й режисерка — очільниця відділу виховної роботи Анна Прокопчук. В організації дійства допомагали профком університету, проректор з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк та заступник директора Академічного театру ляльок Володимир Радько.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького