14 грудня  у селі Мельники відбувся Українсько-естонський хакатон «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультативних центрів туризму».

Захід відбувся за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку, Таллінського університету, Естонської асоціації сільського туризму та Естонського центру міжнародного розвитку спільно з українськими організаціями.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького представляли завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Станіслава Пасєка та доцент цієї ж  кафедри Інна Кочума. Національний природний парк «Холодний Яр» представляв Богдан Легоняк, який разом із Лесею Островською в Музейно-етнографічному комплексі «Дикій Хутір» зібрали представників місцевого бізнесу, зокрема власників зелених садиб та місцевих промислів, музеїв, навчальних закладів, обласної та територіальної адміністрацій і забезпечили продуктивну роботу хакатону. Координував  проєкт  амбасадор України за кордоном, науковий співробітник Центру ландшафту та культури Таллінського університету Март Рейманн. Зацікавлення учасників заходу викликав туристичний потенціал Національного природного парку «Холодний Яр», а також проблеми на шляху диверсифікації економіки місцевих громад та перспективи подальшого розвитку туристичного кластера території.

Обговорювалися можливості розвитку бізнесу в межах сільського зеленого туризму Чигиринщини. Виступи місцевих підприємців  переконують, що їхні практичний досвід, ноу-хау, та ентузіазм стануть запорукою розвитку сільських територій, джерелом нових знань та натхнення для майбутніх фахівців сфери гостинності, яких готує кафедра туризму і готельно-ресторанної справи у ЧНУ.

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/pasieka.html#sigProIdf7c46ede29

Кафедра туризму і готельно-ресторанної справи