Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області співпрацюватимуть на підставі партнерської угоди.

Її підписали ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко та начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Олександр Супряга.

— Складно переоцінити важливість Пенсійного фонду у суспільному житті. Роль цієї інституції зростає у зв’язку з війною та реформуванням. Для нас це можливості щодо впровадження дуальної форми освіти та подальшого працевлаштування випускників, підвищення кваліфікації науковців та професійно-кваліфікаційного рівня студентів, — зазначив Олександр Черевко.

Олександр Супряга розповів, які повноваження отримав Пенсійний фонд України у процесі реформування. Для їх реалізації виникла необхідність залучення фахівців різних спеціальностей.

Студенти Черкаського національного разом із викладачами ННІ економіки і права вже провели ознайомчі заняття в Головному управлінні, ознайомились з правилами роботи солідарної системи нарахування пенсій. Майбутнім фахівцям розповіли про наповнення бюджету та ознайомили з роботою сайту. 

На зустрічі з ректором йшлося проперспективи співпраці у навчальній, навчально-методичній, науково-дослідній діяльності, сфері інформаційних та консультативних послуг.

— Сьогодні Пенсійний фонд України займає активну позицію в державному управлінні. Із 1 грудня 2022 року призначає і виплачує субсидії та пільги, з 1 січня 2023 року — здійснює страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Обговорюється питання повернення до повноважень Пенсійного фонду адміністрування єдиного соціального внеску. Є законопроєкти про передачу й інших важливих функцій. Ми прагнемо підвищувати якість надання послуг. Тому маємо великі очікування від співпраці із закладами вищої освіти. Вже проводили з цією метою дні відкритих дверей для студентів. Партнерська угода — це  додаткові можливості, — переконаний Олександр Супряга.

 

Прессслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького