bgb
 
 
 
 
 

Цьогорічна олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова привітала черкаських студентів із ювілейним забігом.

Його провели в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького у межах щорічного Олімпійського уроку. Нині Олімпійський урок провели вдвадцяте, розказав «Суспільному» ректор ЧНУ Олександр Черевко. Тож учасників підтримала олімпійська чемпіонка 2024 року Юлія Бакастова.

Студенти та викладачі здолали трикілометрову дистанцію. 

Ранок 6 вересня студенти ЧНУ зустрічали не за партами, а в парку. Тут організатори олімпійського уроку визначили точку збору та старт забігу, розповів Олександр Черевко. Участь у ньому взяла майже тисяча першокурсників. Як розповів Олександр Черевко, серед студентів є й такі, хто виборює міжнародне спортивне визнання:

— Наші три студенти беруть участь у Паралімпіаді у Парижі і мають гарні досягнення.

У кросівках та спортивному сьогодні викладачі. Завідувачка кафедри журналістики Тетяна Бондаренко. Пробіжка — її щоденна звичка.

— Тому, що люблю спорт, люблю динаміку, люблю рух, і це завжди дає заряд енергії на весь день.

Поруч — виконувач обовʼязків завідувача кафедри філософії Богдан Калініченко:

— Треба, щоб вайб був позитивний, щоб ми всі бігли заради мети спільної.

Відстань до фінішної точки майже три кілометри. Першим до фінішу прибіг Прохор Кириленко. Хлопець навіть не спітнів і не захекався, бо кандидат у майстри спорту — багато років займається морським багатоборством:

— Це дуже неважка дистанція. Зранку бігаємо по 10 кілометрів. Це дуже легка дистанція була для мене.

Із участю у забігу його учасників вітала олімпійська чемпіонка Юлія Бакастова. Своє «золото» вона здобула цьогоріч у Парижі.

— Ця медаль дуже важка. у цій медалі всі сили, всі сльози, вся кров, яку я вилила за ці роки. Вона важить пів кілограма. Тут є шматочок Ейфелевої вежі.

Команда українських шаблісток місяць тому перемогла спортсменок із Південної Кореї з рахунком 45:42, розповіла Юлія Бакастова. Нині спортсменка відпочиває, відновлюється і спонукає молодь до спорту:

— Дуже хочеться, щоб наша молодь надихалася. Щоб вони бачили, що ми, всі спортсмени, звичайні люди, зі звичайних сімей, нам ніхто не допомагає, — розповіла Юлія.

Яку відстань здолали студенти і викладачі та хто першим прибіг до фінішу — дивіться у сюжеті: 

 

 

Джерело: «Суспільне»