Меморіал заслужених тренерів України Батруха та Юшка вже традиційно дарує вболівальникам боротьбу та результати найвищого рівня. Турнір 2020 не став винятком. І однією з «родзинок» стало оновлення найкращого результату України з бігу на 400 з/б 51,66 у приміщенні у виконанні одного з лідерів вітчизняного бар’єрного бігу, викладача ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Дениса Нечипоренка.

Після оновлення особистого рекорду в 400-метрівці в межах «Різдвяних стартів» Денис через тиждень у Києві здобув ще один рекорд.

Жорстка Атлетика поспілкувалася з Денисом відразу після фінішу:

— Денисе, Вам випала можливість пробігти 400-метрівку з бар’єрами, та ще й на початку сезону. Як враження?

— Це здається вп’яте беру участь у цих змаганнях. Чесно, це один із найулюбленіших стартів взимку. За зимовий сезон дуже скучаю за бар’єрами, тому це шанс пробігти саме свою дистанцію. Звісно, є нюанси бігу в приміщенні, але тим і цікавіше, відволікаєшся від стандартних зимових 400 метрів. Тому старт дуже подобається і дуже задоволений, що вдалося виступити цього року.

— Які цілі на сезон і де ще плануєш стартувати?

— У Сумах на командному чемпіонаті, а потім і безпосередньо Чемпіонат України. Завдання на зимовий сезон — це підняти швидкість на гладких 400 метрах, щоб згодом підняти й швидкість на бар’єрах.

— Наскільки я пам’ятаю, у тебе не велика різниця між особистим результатом на гладкій 400-метрівці та на бар’єрах?

— Останні два роки на командному чемпіонаті влітку я першого дня біжу гладку дистанцію, а другого — бар’єри з різницею рівно в 2 секунди. Ну, буду сподіватися, що покажу кращі результати. На Різдвяних стартах тиждень тому встановив особистий рекорд 48,91. Тому сподіваюсь, що все робимо правильно і це призведе до поліпшення результатів на бар’єрах.

— Ціль на літо? Японія?

— Звісно! Олімпіада — ціль всього життя, тож докладу максимум зусиль, щоб втілити її в життя!