У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького було проведено Всеукраїнський семінар-практикум із глибинної психокорекції академіка НАПН України, доктора психологічних наук, професора, завідувача науково-дослідної лабораторії глибинної корекції та психолого-соціальної реабілітації Тамари Яценко.

Учасниками семінару стали майже 40 осіб із різних міст України: Горішні Плавні, Київ, Кропивницький, Олександрія, Сміла, Черкаси. Серед присутніх були кандидати наук, практичні психологи, представники інших професій (акторка, бухгалтер, водій), викладачі, студенти й аспіранти закладів вищої освіти України, зокрема Київського університету імені Бориса Грінченка, Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка тощо.

Робота семінару поєднувала представлення методологічних основ глибинної психокорекції та практикум прочитування смислових параметрів поведінки учасників. Основний метод пізнання психіки — психоаналіз із використанням комплексу тематичних малюнків (у поєднанні з репродукціями художніх полотен), свічок, іграшок, предметних моделей тощо. Процес психоаналізу базувався на діалогічній взаємодії психолога з респондентом.

У процесі роботи кожен учасник мав змогу переконатися, наскільки психіка індивідуальна і підкорена універсальним законам психології.

Під час семінару відбулася презентація книги Тамари Яценко «Архаїчний спадок психіки: психоаналіз феноменології проблеми», у якій висвітлено найважливіші результати сорокарічних досліджень у галузі глибинної психології.

Учасники практикуму з радістю діляться враженнями.

Ольга (майбутній психолог, м. Черкаси):

— Я вперше брала участь у такому семінарі. Треба мати великий ресурс для глибинної роботи і для того, щоби взяти від групи щось для себе. Кожен учасник вбирає досвід і відкриває нові сторони себе й життя. Тамара Семенівна дуже заряджена людина з величезним бажанням поділитися цим, що важливо спіймати і зрозуміти. Я неймовірно вдячна, що мала змогу стати учасником семінару. Результат роботи я побачу пізніше, проте впевнена, що він безсумнівно буде значущим!

Олена (психолог, м. Київ):

— Я — незмінний учасник семінарів із глибинної психокорекції. Проте, щоразу враження перевершують очікування! Я побачила шлях для розвитку, пізнання самої себе і інших, спокою і звільнення, задоволення від спілкування, творчості без обмеження своєї свободи і не у збиток собі й своєму оточенню. Величезне бажання пізнати і відкрити ще більше, знайти шляхи втілення й реалізації своїх ідей, планів та задумів. Робота у групі спонукала до переосмислення себе, свого життя, ставлення до інших і до самої себе, навчила розуміти людей. Велика вдячність за чуйність, за отриманий практичний досвід, за спогади з дитинства і їхнє переосмислення у новому баченні. Щиро дякую за урок любові, спокою і доброти!

Контактна інформація:

  • e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;
  • офіційний сайт: http://yacenkots.com.ua;
  • сторінка у соцмережі «Facebook»: Глубинная психокоррекция: метод АСПП;
  • сторінка у соцмережі «Instagram»: Глибинна психокорекція.

Психологічний факультет