Студент навчально-наукового інституту історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олексій Шандра — учасник  всеукраїнського проекту «Обличчя Незалежності».

У межах проекту хлопець пройшов триденне навчання з основ журналістики у Львові. Після цього він підготував інтерв’ю з черкащанами — борцями за незалежність України.

— Період становлення Української незалежності — це цікава сторінка нашої історії. Проект дав можливість дізнатися не про лише перебіг історичних подій, а й поглянути на процес незалежності очима людей, які за неї боролися. Переконаний, що мій матеріал крізь призму людських історій допоможе краще і глибше зрозуміти шлях України до незалежності, — каже Олексій.

Своїми життєвими історіями з молодим журналістом поділилися Віталій Вахній — один із засновників черкаського товариства «Заповіт», з якого згодом утворився черкаський осередок Народного Руху, засновниця і голова музею «Кобзаря» Т. Г. Шевченка Ольга Шарапа, голова осередку Руху в місті Ватутіне в Черкаській області Юрій Громовський.

Інтерв’ю всіх учасників були вміщені в книгу «Обличчя Незалежності». Це 100 життєвих історій про боротьбу за Незалежність України кінця 80-х — початку 90-х років.

Ті хто, бажає прочитати історії людей з усієї України, можуть звернутися у ННІ історії і філософії та ознайомитися з виданням.


Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького