Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Катерина Ромащенко взяла участь у науково-практичному семінарі «Конкурентоспроможність, зростання і криза».

Лекції проводили на базі Віденського інституту міжнародної економіки та Об’єднаного Віденського інституту за підтримки Міністерства фінансів і Національного банку Австрії. Стажування пройшли 28 осіб із 22 країн Центральної та Східної Європи. Передусім, це фахівці з міжнародної економіки та спеціалісти профільних міністерств.

Катерина Ромащенко залишилася задоволеною участю в семінарі:

— Спілкування та обмін досвідом фахівців із питань конкурентоспроможності, економічного зростання та криз виявилося дуже цікавим і корисним. У ході наукового семінару обговорювались основні показники, що визначають національну конкурентоспроможність, методи їх підвищення, а також шляхи забезпечення стійкого економічного зростання країн Центральної та Східної Європи в контексті євроінтеграційних прагнень.

Лекції проводили науковці провідних Європейських вищих навчальних закладів, фахівці міжнародних організацій: ЮНІДО, Європейського Центрального банку, Організації економічного співробітництва і розвитку, Австрійського інституту економічних досліджень. Це дозволило отримати найактуальнішу інформацію, а також поглибити теоретичні знання і удосконалити практичні навички з питань глобальної конкурентоспроможності та економічного зростання всім учасникам семінару.

Безперечно, здобутий досвід буде використаний для підготовки студентів, які вивчають дисципліни «Економічна інтеграція», «Міжнародна економіка», «Глобальна економіка» в Черкаському національному. 

 

Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Катерина Ромащенко