Уперше в Черкасах, вдруге в Україні відбувся Всеукраїнський студентський турнір з кіберспорту — «Ukrainian University Open 2019 Winter Cup» з ігор «Dota2» та «CS:GО». Одним зі співорганізаторів є Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, де й проводилася фінальна частина змагань 9 грудня.

У запеклій боротьбі визначили переможців турніру, які отримали кубок та розділили між собою призовий фонд в розмірі 50 000 грн.

У грі «Dota 2» переможцями стали учасники команди «Black Squad» Київського національного торговельно-економічного університету (капітан — Кирил Панасенко). 

У грі «CS:GO» перемогла команда «NAU Stewards» Національного авіаційного університету (капітан — Олександр Рижов).

Привітав переможців ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Кіберспорт набирає обертів в Україні і буде далі розвиватися. А ми цьому активно посприяємо. Адже сьогодні декілька ректорів погодилися продовжити цю естафету. Щиро дякую всім організаторам та партнерам, особливо — за ініціативу ректору Національного університету фізичного виховання і спорту України, президенту Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» Євгенію Імасу. Разом, я впевнений, ми будемо й надалі популяризувати всі види студентської активності.
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Нагадаємо, кіберспорт — змагання з відеоігор — це вид спортивної активності, у якій гравці розвивають і тренують як розумові, так і фізичні навички. Для того, щоб перемогти опонента, професійні гравці мають володіти не лише виключними руховими навичками, але й високим рівнем розуміння тактики гри.

Вимоги до цього виду спорту такі ж високі, як і вимоги в інших видах спорту. Кіберспорт потребує високої координації рук та очей, при якому задіяні усі ділянки мозку.

Інколи пульс гравців досягає близько 160–180 ударів за хвилину — так само як і у тих, хто біжить марафон. Рівень кортизолу — гормону стресу — такий, як і у водія гоночного автомобіля.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького