Більше дізнатися про якісну вищу освіту в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, спеціальності, за якими можна здобути освіту в університеті, та актуальну інформацію про правила прийому мали змогу школярі під час Дня відкритих дверей в ННІ економіки і права, який відбувся 16 березня 2024 року.

Захід провели у змішаному форматі, крім офлайн-зустрічі велася й онлайн-трансляція.

День відкритих дверей — це традиційний захід, у межах якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в університеті та зробити перший крок до своєї освіти в Черкаському національному університеті. Особливо корисний він для абітурієнтів, які ще не визначилися з вибором майбутньої професії або мають сумнів щодо того, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.

Абітурієнти дізнавалися про ННІ економіки і права, напрями, за якими здійснюється підготовка в інституті, та правила прийому до університету від представників Приймальної комісії.

З вступним словом перед присутніми виступив в.о. директора ННІ економіки і права доктор економічних наук, професор Микола Руденко. Він наголосив, що навчання в інституті здійснюється за такими освітніми рівнями:

перший (бакалаврський), другий (магістерський) та третій (доктор філософії). Кафедри інституту готують фахівців за 11 спеціальностями освітнього ступеня «Бакалавр». Розповів також про особливості кожної спеціальності, її перспективи та попит на ринку праці. Також Микола Руденко зупинився на питаннях організації студентського дозвілля, підкресливши, що студенти крім навчання мають можливість брати участь у роботі наукових та творчих гуртків, спортивних секцій, студентського самоврядування. Зробив акцент, що в інституті закладено багато традицій для гармонійного розвитку особистості, можливостей подальшого працевлаштування. Вступники проявили зацікавленість щодо наданої інформації та отримали ґрунтовні відповіді на свої питання.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Геннадій Волошкевич розповів про особливості складання НМТ у 2024 році, предмети, які будуть складатися, попередні терміни вступної кампанії та можливості щодо подачі документів на різні спеціальності.

На завершення Дня відкритих дверей абітурієнти відвідали профільні кафедри інституту, де познайомилися із завідувачами, викладачами та особливостями навчання на тій чи іншій спеціальності.

ННІ економіки і права