Круглий стіл «Муніципальна взаємодія університетської і загальної середньої освіти в контексті технологічних інновацій» відбувся на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 18 березня.

Керівництво Черкаської міської ради, університету, управління освіти ЧМР, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Центру професійного розвитку педагогічних працівників та директори шкіл зібралися, щоб обговорити шляхи взаємовигідної співпраці. Результатом роботи круглого столу став Меморандум для практичної реалізації і розвитку освітнього, наукового та творчого потенціалу науково-педагогічних, педагогічних працівників, здобувачів вищої та загальної середньої освіти м. Черкаси. Його підписали міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та ректор ЧНУ Олександр Черевко.

Ректор у своїй промові представив науковий потенціал університету і окреслив освітні можливості. Водночас запросив до співпраці у межах розробки, верифікації і вдосконалення освітніх програм та організації освітнього процесу підготовки майбутніх педагогів.

— Сьогодні молодій людині потрібна якісна освіта, щоб вона знайшла себе в професійній діяльності. Децентралізація дала місцевим громадам додаткові можливості. Наш успіх, розвиток території — у наших руках. І ми, і міська влада Черкас зацікавлені в цьому.

Пандемія пришвидшила процеси діджиталізації і модернізації в усіх сферах суспільного життя. Тому ми повинні допомогти одне одному вирішити проблеми сьогодення. Наша матеріальна база змінилася на краще, ми можемо запропонувати місту широкий спектр освітніх послуг. Дякую міському голові Анатолію Бондаренку і депутатському корпусу за увагу до освітньої галузі, за підтримку ЧНУ. Це є позиція і визнання праці та авторитету науково-педагогічних працівників, які щиро хочуть бути корисними і для всього регіону, і для Черкас. А Меморандум допоможе конкретизувати і формалізувати ці співпрацю, — сказав Олександр Черевко.

— Наш світ змінюється, і ми не можемо стояти осторонь від нових тенденцій.

З огляду на це обговорюємо підготовку конкурентних педагогічних фахівців. Формат ініційований керівництвом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Принагідно ознайомився із новими навчальними аудиторіями. Без сумніву, ЧНУ сьогодні є одним із найкращих навчальних закладів в Україні. Переконаний, що від того, наскільки будуть освіченими наші діти, напряму залежить і розвиток нашого міста, — зазначив у своєму виступі Анатолій Бондаренко.

У обговоренні взяли участь заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марина Гаркава, начальниця навчально-методичного відділу ЧНУ Людмила Смалиус, проректорка Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Галина Назаренко, перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко, голова асоціації директорів шкіл міста, директорка Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 імені Т. Шевченка Тетяна Скорик, директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, директорка Черкаської гімназії №9 Ірина Топчій, директорка Першої міської гімназії Сергій Саєнко, директор комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Черкаської міської ради Тамара Хижняк.

У межах роботи круглого столу гості ознайомилися з новими освітніми технологіями на базі ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Вони взяли участь у навчальних заняттях, побачили матеріально-технічну базу підготовки керівників закладів, вчителів НУШ та вихователів закладів дошкільної освіти.

 

 

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ ЧЕРКАСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ТА ЧЕРКАСЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ

 
Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького