Студенти-видавці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» відвідали XI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал».

Обраною фокус-темою цьогоріч була — «Коли все має значення». Програмна частина фестивалю та книжковий ярмарок з відповідними тематичними секціями залишили яскраві враження у відвідувачів та дали змогу поповнити свої особисті бібліотеки літературними новинками.

—  Вимріяна й найбільш очікувана в цьому році подія в житті студентів-видавців — «Книжковий Арсенал» у Києві. Величезна кількість книг, автограф-сесії, спільні фото з улюбленими авторами, відвідані заходи, неповторні емоції і враження. Такі події — важливий крок для формування фахових компетенцій та професійного зростання студентів-видавців, — зазначила доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Олена Погрібна.

Студентам пощастило ознайомитися з експертними думками з багатьох актуальних питань у видавничій сфері, адже під час фестивалю на трьох сценах було проведено близько 100 добірних подій у межах фокус-теми Арсеналу, літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події.

— Таке щастя нарешті побувати тут, відчути цю неймовірну атмосферу, побачити відомих письменників і насолодитися товариством книг. Сподіваюся, що наступного року знову зможу приїхати й так класно провести час, — поділилася враженнями студентка 3-ВБ курсу Олександра Яйкун.

Дівчині було надзвичайно цікаво наживо спостерігати, як професіонали проводять масштабні книжкові події, адже сама напередодні мала перший досвід організації й модерування благодійної книжкової вечірки «BookTalk» від буккросинг клубу «Freebook».

Настя Щетініна, студентка 3-ВБ курсу переконана, що «Книжковий Арсенал» поклав початок поверненню великих книжкових подій під час війни.

— Звісно масштаб фестивалю був меншим ніж зазвичай, але сам факт його проведення стверджує думку, що українці незламні та готові на все, аби наша культура розвивалася за будь-яких умов. Маю надію що ми ще не раз матимемо змогу гуртуватися на таких культурних подіях, поділилася Настя.

Незабутнє враження справило це культурне дійство і на Вікторію Дирко:

— Було справді круто побачити те, куди мріяли поїхати всі 3 роки навчання. Книжковий арсенал — місце куди неодмінно хочеться повертатися кожного року.

 

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій