27 жовтня студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до відзначення Міжнародного дня толерантності та Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства».

Другокурсниці кафедри початкової освіти провели уроки толерантності у 3-А, 3-Б, 4-А, 4-Б та 4-В класах Черкаської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 5 Черкаської міської ради.

Уроки передбачали поглиблення знань молодших школярів про толерантність, ознаки толерантних взаємостосунків, удосконалення здатності розрізняти поведінку та вчинки толерантної особистості та інтолерантної. Найбільше учням сподобались вправи «Унікальні листочки» та «Скріпка», які наочно продемонстрували учням унікальність кожної особистості та необхідність взаємоповаги одне до одного.

— Толерантність — це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Формування толерантності, розпочинаючи з молодшого шкільного віку, — важливе завдання сучасної освіти. Щиро дякуємо освітянам Черкас за можливість долучитися до такої важливої справи! — говорить доцентка кафедри Тетяна Зорочкіна. 
 
Кафедра дошкільної освіти