Сергій Прядка, студент першого курсу ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького бере участь у цьогорічних «Іграх нескорених»

Як повідомляє «Укрінформ», «Ігри Нескорених» — це міжнародні спортивні змагання за участі військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, захворювання чи поранення під час виконання службових обов’язків. Мають на меті сприяти розвитку та популяризації спорту, як дієвого засобу реабілітації серед поранених захисників, а також спонукати суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

Цьогоріч змагання проходять у Гаазі (Нідерланди)

«Команда "Ігор нескорених - Україна" прилетіла до Гааги, де найближчі 10 днів братиме участь у міжнародних мультиспортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів», — повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Як зазначається, більшість учасників збірної та команди забезпечення – діючі військовослужбовці, які стоять на захисті нашої держави в Збройних Силах України, Територіальній обороні ЗСУ, Національній гвардії України та інших структурах сектору безпеки і оборони України.

В Генштабі відзначили, що сьогодні члени збірної – не тільки наша гордість та опора, а й спортивні дипломати, які вкотре розкажуть всьому світу правду про війну в Україні від першої особи.

«На жаль, у тісній Інвіктус спільноті є втрати, які болять. Серед них – Дмитро Сидорук, ветеран і тренер нашої команди зі стрільби з лука, який загинув вісім днів тому. Також із нами немає Юлії Паєвської – нашої посестри і учасниці збірної, яка досі перебуває в полоні російських окупантів. Ми знаємо, як важко нашій команді далося рішення взяти участь у змаганнях у такий складний період для України. Але знайте, хлопці, ми з вами! З вами вся Україна!», - наголосили в Генштабі

Як розповідає Сергій Прядка, «українців приймають дуже тепло, дуже емоційно, всі команди підходять і розпитують про те як ми б‘ємо рашистів, бажають перемоги, і ми обов’язково переможемо».

 За його словами, у спортсменів заплановане тренування та зустріч із командою США.

Бажаємо перемоги нашій команді, а Україні — пошвидше здолати ворога!

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького