Днями у Черкаській облдержадміністрації відзначили переможців обласного огляду-конкурсу видавничих організацій.

Визначали переможців у номінаціях — «Краща видавнича організація», «Краще поліграфічне підприємство», «Краща книгорозповсюджувальна організація», «Краща книга місцевого автора». Загалом на розгляд комісії подали 50 видавничих і поліграфічних матеріалів (книги, журнали, газети, бланки тощо) та понад 50 зразків супутньої продукції (фотографії друкарського обладнання та зразки виготовлених на ньому стендів, інформаційні плакати, світлини книгарень, заходів із презентації української сучасної літератури, буклети, блокноти, ручки, магніти, календарі).

У номінації «Краща книга місцевого автора» за підсумками огляду-конкурсу видавничих організацій книга професора Черкаського національного університету Василя Мельниченка «Черкащина земля прадавня, щедра і свята» посіла перше місце. Видання вийшло друком у місцевому видавництві «Вертикаль» .

За словами Василя Миколайовича, книга, присвячена 65-річчю утворення Черкаської області. До неї увійшло близько 600 ілюстрацій з короткими історико-документальними нарисами українською і англійською мовами.

У виданні розкрито основні віхи історії та сучасного життя Черкащини, засобами візуального відтворення висвітлено найголовніші події, представлено відомих земляків і показано самобутність культури та природи краю. Ілюстративна реконструкція спирається на документальні матеріали, а також на художню інтерпретацію минувшини у творах мистецтва.