bgb
 
 
 
 
 

З 19 по 21 липня 2024 року у Вінниці відбувся VІ конгрес Української студентської ліги (УСЛ) — знаменна подія, яка зібрала представників органів студентського самоврядування ЗВО та молодіжних громадських організацій з усієї України.

Делегаткою від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стала студентка Амєлія Хренова.

Українська студентська ліга — це громадська спілка, створена студентами для студентів з метою розвитку та всебічної підтримки студентської спільноти, а також рухів та проєктів, що об’єднують студентство України.

Ціль конгресу – визначення концептуально-ідеологічного та ціннісно-ресурсного напрямків відновлення України та розвитку молоді. Також делегати обговорювали стратегії розвитку УСЛ, розширювали мережу контактів ЗВО, та планували гуманітарні, волонтерські, соціальні, наукові та інші заходи, спрямовані на покращення студентського життя в умовах воєнного стану та післявоєнний відбудови.

Учасники Конгресу мали цікаві зустрічі з низкою спікерів.

Панельна дискусія «Роль здобувачів освіти у реновації України через вдосконалення якості вищої освіти» зібрала фахівців, які поділилися своїми думками щодо шляхів покращення освітніх послуг в Україні. Спікером дискусії виступив Олександр Хименко, керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Зустріч із генеральним директором «Промавтоматика Вінниця» Михайлом Ганчуком, партнером VI Конгресу Спілки, дала можливість студентам дізнатися про досвід успішної української компанії та перспективи співпраці з бізнесом.

Панельна дискусія «Студентська молодь: шляхи впливу на державну політику, формування громадянського суспільства та роботу з викликами держави» стала платформою для обговорення важливих питань, які стосуються української молоді. Спікерами дискусії були Андрій Чесноков, заступник Міністра молоді і спорту України, Марина Попатенко, радниця з питань політик та залучення програми USAID «Мріємо та діємо», Максим Свисенко, голова апарату Конгресу Спілки, радник голови Дніпропетровської ОВА, координатор програми «Державотворець».

Відбулася також зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким. Студенти мали можливість особисто поставити запитання щодо реформ в освітній сфері та отримати відповіді від представника влади.

Заступник Міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко поділився своїм досвідом та знаннями щодо ефективного управління в умовах воєнних дій.

Підсумком засідання VI конгресу стало знайомство з доповіддю БО «Українська студентська ліга», яка проаналізувала діяльність організації за звітний період та окреслила плани на майбутнє.  Крім того, для студентів була організована «BUSINESS ALLEY», де вони мали можливість поспілкуватися з роботодавцями та представниками бізнесу, дізнатися про вакансії, стажування та програми дуальної освіти.

У межах заходу також відбувся «Світський вечір», який подарував молоді чудову атмосферу для нетворкінгу і нових знайомств

— Круто бути частиною цієї спільноти. Плідно попрацювали. Учасники Конгресу прийняли правки до статуту, обрали Голову Апарату Конгресу, заслухали звіт Виконавчої Колегії та благодійної організації, поділилися крутими ідеями, надихнулися одне одним і готові далі творити кращий час, — поділилася враженнями Амєлія Хренова.

 

View the embedded image gallery online at:
http://cdu.edu.ua/news/khrienova.html#sigProId2bb781ac5d

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького