Зустріч кандидата на посаду ректора Олександра Черевка зі співробітниками, не віднесеними до категорії наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників, відбулася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

В. о. ректора ЧНУ підсумував результати, яких досяг колектив Черкаського національного за його керівництва, а також презентував програму на наступні п’ять років.

За його словами, аби університет і далі розвивався, слід забезпечити якісну підготовку фахівців; створити умови для проведення науково-дослідної та інноваційної діяльності на рівні дослідницького університету; активно позиціювати університет у міжнародному та національному освітньому просторі, науковій сфері, суспільному житті; підтримувати і розвивати корпоративні традиції; гармонізувати управлінські структури й процеси.

Кандидат на посаду ректора додав, що попри результати, він розуміє, скільки ще завдань стоїть перед ректором і колективом університету. Це збереження робочих місць, невирішене на державному рівні питання гуртожитків та багато інших.

Також він подякував працівникам Черкаського національного:

— Можливо, ваша праця не така помітна, але саме «непедагогічні» відділи ЧНУ забезпечують злагоджену, комфортну, безперебійну роботу університету, — зазначив Олександр Черевко. 

Нагадаємо, вибори ректора в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбудуться 24 вересня в НК № 1 з 9:00 до 15:00.

Довідково. Відповідно до статті 42 ЗУ «Про вищу освіту», керівника кожного університету, незалежно від форми власності, обирають на прямих виборах шляхом таємного голосування. Право голосу мають усі штатні наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, обрані представники від співробітників та обрані представники від студентів. Не менш 75% серед виборців повинні бути викладачі, не менше, ніж 15% — студенти і не більше 10% — співробітники, що не належать до категорії наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників. Переможець повинен отримати 50% + 1 голос.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького