Завідувач кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, професор Віталій Масненко в ефірі «Українського радіо Рось» розповів про День Гідності і свободи.

 21 листопада у 2013 році українці вийшли на протести проти  рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Ці дні вважають початком Революції Гідності.

Про те, як ці події розпочиналися на Черкащині, які акції відбулися в Черкасах, якою була активність громадян нашого регіону — Віталій Васильович розповів радіослухачам.

В ефірі також говорили про те, що означають для українців Гідність і Свобода; яке місце в новітній історії України посідають Помаранчева Революція та Революція Гідності; що спільного між цими революціями. В

Віталій Масненко розповів також, яку роль у революційних подіях відігравало студентство Черкас, зокрема ЧНУ та що відбувалося тоді у навчальному закладі — чи були утиски студентів, викладачів. Історик висловлює свою думку щодо того, які зміни сталися в країні після революції і чи можна говорити, що ці революції пов’язані з початком війни на сході та нинішнім повномасштабним вторгненням.  

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького