Днями в Черкаському національному відбулася зустріч керівництва ННІ природничих та аграрних наук із делегацією компанії «Фрея-Агро». Науково-виробничий комплекс «Фрея-Агро» є лідером українського ринку з виробництва натуральних органо-мінеральних добрив та ґрунто-модифікаторів нового покоління.

Представники компанії зацікавились науковими розробками щодо гуматів викладачів кафедри хімії та наноматеріалознавства Валентини Литвин та Ростислава Галагана. Нещодавно викладачі ННІ природничих та аграрних наук отримали патент на корисну модель «Спосіб одержання синтетичних гумінових кислот з нафтохінону», що і стало предметом обговорення.

У ході зустрічі співзасновник компанії «Фрея-Агро» Володимир Калачов висловив зацікавленість у проведенні спільних наукових досліджень. Було досягнуто також домовленості щодо проходження студентами ННІ природничих та аграрних наук практики на базі компанії «Фрея-Агро» та виконання дипломних робіт студентами на замовлення.

«Сучасна підготовка фахівців вимагає тісної співпраці зі стейкхолдерами. Тому нині ми активно налагоджуємо контакти з різноманітними підприємствами та установами. Важливо також, що наукові розробки наших викладачів викликають інтерес у виробників», — зазначає директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк.

 

 

ННІ природничих та аграрних наук