13-14 березня в столиці Підкарпатського воєводства місті Жешув (Польща) відбувся черговий міжнародний Форум «Європа – Україна». Одинадцятий Форум цього року проходив під символічною назвою «Асоціація з Європейським Союзом і що далі?». На Форумі побував заступник директора ННІ економіки і права доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Тарас Ромащенко.

Науковець Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького був одним із 600 учасників заходу, які представляли Україну, Польщу, інші країни ЄС, США, близьке та далеке зарубіжжя. Серед них — представники урядів, політичної та бізнес-еліти, дипломатичних установ, академічної сфери, органів місцевого самоврядування, інституцій ЄС, провідних міжнародних організацій та ЗМІ.

Тарас Ромащенко підтвердив високий представницький та організаційний рівень Форуму:

– У цей нелегкий для держави час такі заходи для прискореного соціально-економічного поступу України в контексті її інтеграції з ЄС важливі. Учасники Форуму на найвищому експертному рівні проаналізували об’єктивні досягнення України після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, вказали на очевидні переваги й недоліки такої співпраці, а також спробували розставити правильні акценти для майбутнього випереджального розвитку держави, яка прагне стати повноправним членом у родині європейських народів.

Протягом двох днів роботи Форуму його гості взяли участь у двох пленарних сесіях та понад тридцяти панельних дискусіях, присвячених економічним, політичним та соціальним питанням сучасного розвитку України. Окрема увага була приділена презентації українських регіонів, вибраних секторів економіки та Східному Ярмарку.

Загалом, ставши активним учасником роботи Форуму, Тарас Ромащенко гідно представив провідний ВНЗ Черкаської області на високому міжнародному рівні.

 

 

Заступник директора ННІ економіки і права Тарас Ромащенко