2021 рік для Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — ювілейний. 100 років тому почала свій відлік його історія: від учительської семінарії, а потім від Інституту народної освіти з одним факультетом до сучасного класичного університету європейського рівня, навчально-наукового комплексу, центру освіти, науки, культури й духовності Черкащини.

Підготовка до відзначення ювілею вже триває. І хоч вчена рада університету на черговому засіданні перенесла дату урочистого святкування з лютого 2021 року на травень 2021 року, заходи, присвячені знаменній даті, відбуватимуться упродовж усього року.

Університет запрошує своїх випускників розділити свято. Адже історія закладу вищої освіти — це в тому числі історія його випускників. А їхні успіхи — це успіхи їхньої alma mater.

Їх об’єднує Асоціація випускників ЧНУ імені Богдана Хмельницького. Вона стала своєрідною системою спілкування тих, хто вже залишили стіни університету, між собою і з тими, хто в ЧНУ навчається та викладає. Адже різним поколінням студентів ЧНУ є про що поговорити, про що згадати. Їхнє спільне завдання — успадковувати, продовжувати і розвивати традиції попередніх поколінь викладачів, студентів та випускників, спрямовуючи всю енергію і сили на розвиток університету.

Сторіччя ЧНУ — ще один привід об’єднати всіх, хто починав свої життєві та професійні досягнення з його стін, згуртувати випускників-однодумців, для яких університет назавжди залишиться символом професіоналізму і моральності. Віримо, що вони дорожать університетським періодом у своєму житті, хочуть і можуть сприяти всебічному розвитку закладу.

Тому всі, хто досі не мав часу і можливості доєднатися до Асоціації випускників ЧНУ, — зробіть це зараз! Пишіть нам, розповідайте про свої успіхи, надсилайте свої спогади про університет періоду вашого студентства, про улюблених викладачів, надсилайте свої пам'ятні та нинішні фото! Висловлюйте свої думки (і критичні також) щодо шляхів розвитку університету.

Для спілкування і колективної діяльності випускників Черкаського університету створена спеціальна сторінка на офіційному сайті.

Надсилайте свої повідомлення на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Давайте зробимо сторіччя нашої alma mater пам’ятним для всіх!

 

Асоціація випускників ЧНУ