Як із випадкової знахідки може народитися важливий і душевний проєкт, що пов'язав різні покоління випускників ЧНУ ім. Б. Хмельницького...

Проректорка з освітньо-виховної діяльності Галина Гаврилюк  розповідає: «Капсулу часу студрада разом із керівництвом університету знайшли в одній із шаф у кабінеті проректорів. Прочитавши лист, не змогли стримати сліз, бо мрії студентів 90-х і реальність 2021 року добре дисонували. Вирішили, знайти тих, хто у 1996 році мріяв про університетський палац культури, спортивний комплекс з плавальним басейном, 12 гуртожитків і дитячий садок для студентських малюків…

Підписантів у 1996-у році було 10, у 2021-у знайшли 8, прийшли на зустріч студентських активістів двоє: Любов Будник (біологічний факультет, випуск 1998 року) та Наталія Двораківська (Бобкова) (математичний факультет, випуск 1998 року) — і це було хвилююче.

Ще двоє прислали відеовітання нинішнім студентам: Ольга Касьянова (хімічний факультет, Черкаси) і Лариса Шіпко (факультет української філології, Мадрид).

Нинішня студентська рада зважувала кожне слово у своєму листі до студентів 2046 року. Тепер у капсулі, яку було передано в «Музей історії ЧНУ», два звернення: 1996 і 2021 років.

Тож капсулу заклали — нову сторінку в літописі ЧНУ відкрили!»

Відео з такої важливої події варто подивитися: