Цьогоріч 14 січня втретє відзначається Всесвітній День логіки – World Logic Day.

 У межах міжгалузевої дисципліни «Логіка та юридичне мислення» студенти другого та третього курсів Черкаського національного університету підготували вітальні листівки до святкування Всесвітнього Дня логіки 2021 року, які пропонуємо для перегляду. Привітання звучать і традиційно, і жартівливо, і грайливо.

А якщо серйозно, то приємно, що сучасна молода людина все більше цікавиться логікою, критичним мисленням. Дякуємо всім студентам за створення «аргументативних» роликів, моделей акаунтів видатних людей та вітальних листівок.

Довідково. 14 січня рішенням ЮНЕСКО було проголошено Всесвітнім днем логіки, який проводитиметься разом із Міжнародною радою з філософії та гуманітарних наук.

Перший Всесвітній День логіки відзначався 14 січня 2019 року.

Метою проголошення було артикулювання уваги наукових товариств та громадськості до інтелектуальної історії, концептуального значення та практичного застосування логіки.

Заходи, присвячені Всесвітньому дню логіки 2021: наукові конференції, круглі столи, доповіді, відкриті лекції, семінари будуть проходити в Аргентині, Австрії, Бразилії, Болгарії, Канаді, Чилі, Китаї, Хорватії, Данії, Естонії, Франції, Німеччині, Угорщині, Індії, Ірані, Італії, Японії, Казахстані, Мексиці, Молдові, Нідерландах, Нігерії, Перу, Філіппінах, Польщі, Португалії, Республіці Корея (вперше), Росії, Іспанії, Швейцарії, Уганді, Україні, Великобританії, США, Ватикані, Венесуелі. Більше інформації тут.

Кафедра філософії і релігієзнавства