До уваги студентів 2, 3 курсів та 1 курсу магістратури! 17 грудня завершується процес вибору міжгалузевих дисциплін на 2 семестр.

 

Студенти, у яких виникають технічні проблеми із входом у свій корпоративний акаунт, можуть звернутися у «Сервіс підтримки користувачів», який знаходиться на сайті ЧНУ, розділ «Ресурси/Електронний університет».

Нагадаємо, студенти 2 і 3 курсів освітнього ступеня «бакалавр» (денної форми навчання) та 1 курсу освітнього ступеня «магістр» (денної і заочної форм навчання) у період з 10 по 17 грудня повинні обрати одну міжгалузеву дисципліну на наступний семестр через електронний кабінет студента.

Вхід до електронного кабінету і реєстр навчальних дисциплін буде розміщено 10 грудня на сторінці Вибіркові дисципліни сайту навчально-методичного відділу.

Деталі за вказаним вище посиланням. 

Як це відбувається

Кожен студент 2 та 3 курсів бакалаврату та 1 курсу магістратури має обрати один предмет на наступний семестр.

Обираючи міжгалузеву дисципліну студентам, які здійснюватимуть вибір, слід врахувати, що ці навчальні дисципліни можуть бути абсолютно не пов’язані з основною спеціальністю. Вони мають на меті доповнювати освіту та ознайомлювати з іншими галузями знань, адже надзвичайно ефективно володіти кількома спеціальностями.

Ознайомитися з міжгалузевими дисциплінами студенти можуть із реєстру за посиланням https://teach.cdu.edu.ua/resource/syllabus/ (у розділі «ЯКІ ДИСЦИПЛІНИ МОЖНА ОБРАТИ?»). Реєстр сформовано з розробок викладачів різних навчально-наукових підрозділів університету.

 

Що варто врахувати

У результаті вибору буде сформовано групи зі студентів різних спеціальностей і різних інститутів, тому в розкладі ця пара буде стояти наскрізно по всьому університету в один день і в один час.

Якщо до одного викладача запишеться дуже багато студентів, то ми не зможемо задовольнити вибір всіх студентів — у групу потраплять ті, хто запишеться раніше. Тому пропонуємо кожному студенту обрати 10 дисциплін і розставити їх за пріоритетом (від 1 до 10, де 1-найвищий пріоритет) у Кабінеті студента. А далі спрацює алгоритм, подібний до вступу в університет — студенту буде підібрано предмет, найвищий за його вибором і з допустимою кількістю студентів у групі (аналогом конкурсного балу буде час реєстрації надсилання вибору).

Зверніть увагу!

Якщо студент із поважної причини не зміг вчасно здійснити вибір, то він повинен звернутися до навчально-методичного відділу із заявою для запису на вивчення обраних ним дисциплін;

якщо студент не скористався своїм правом вибору, то він буде записаний на вивчення тих дисциплін, які дирекція/деканат, навчально-методичний відділ вважатиме необхідним для оптимізації навчальних груп для вивчення вибіркових дисциплін.

Навчально-методичний відділ університету інформує про те, що вибір стартує 10 грудня о 10:00. Завершується — 17 грудня о 18:00.

Реєстр міжгалузевих навчальних дисциплін для вибору доступний для ознайомлення на сайті навчально-методичного відділу. 

Навчально-методичний відділ
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького