Інтернет-виданням про маркетинг і технології для бізнесу, стартапів і підприємців Marketer складено рейтинг закладів вищої освіти України «ТОП-30 університетів». Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького став 28 у цьому рейтингу.

Як пояснює видання, «рейтинг не тільки визначає лідера року, але і дозволяє порівняти і оцінити показники ефективності і якості університету. Це свідчить про результативність його діяльності в усіх напрямках, наука та освіта, комерціалізація і інтернаціоналізація. Говорить про якість викладання, а в подальшому про перспективу працевлаштування про заробітну плату випускників.

Наші експерти не мають особистої зацікавленості в результатах ранжирування, не пов’язані ні з одним з вузів комерційними інтересами і готові відкрито надати інформацію про джерела вступних даних і методикою їх обробки при складанні ТОП рейтингу вищих навчальних закладів в Україні за 2020 рік. Сміємо сподіватися, що інформація буде корисною абітурієнтам, роботодавцям, і самим університетам. Для того, щоб дані нашого ТОП рейтингу були зрозумілі і не викликали сумнівів їх об’єктивність і достовірність, розповімо про принципи і методику роботи експертної групи.

Нашими незалежними експертами при складанні ТОП рейтингу вищих навчальних закладів України 2020 року були враховані результати ранжирування не тільки в нашій країні, а й результати світового рейтингу QS World University Rankings-2020. Це закономірно в сучасному світі, де кордони стають все більш відкритими. Наша країна прагне і повинна стати гідною частиною світової спільноти, при цьому роль освіти і науки стає все більш значущою, і ця тенденція буде тільки підсилюватися.

Ранжувати з міжнародного визнання можна, але наші експерти вважають цей підхід не зовсім коректним. Все-таки, нам тут видніше, ніж їм там, за кордоном. Тому, наші результати істотно відрізняються, при цьому ми гідно оцінюємо проведену величезну наукову роботу зі збору даних, їх обробки та аналізу. Це титанічна праця, результати якої враховані і доповнені.

Таким чином, узагальнивши і проаналізувавши зібрану нашим експертними відділом інформацію, з урахуванням даних найавторитетніших українських і міжнародних експертів ми публікуємо ТОП-30 ВНЗ 2020 року України.

ТОП-30 ВНЗ України 2020 року від нашої експертної групи — це кращі і найбільші університети нашої країни, а багато хто має і високий світовий рейтинг.

Дані навчальні заклади надають якісне навчання з перспективою подальшого успішного працевлаштування випускників.

Сайти університетів дають детальну інформацію про факультети, спеціальності, умови вступу та про все, що потрібно знати майбутнім абітурієнтам».

Повна версія статті за посиланням


Джерело: Marketer