Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького долучився до проведення Дня донора, організованого центром «Biopharma Plasma Cherkasy» 

Зранку 18 червня студенти відвідали центр та здали кров.

Урочисті заходи відбулися в Черкаському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Подія розпочалася із флешмобу-танцю за участі студентів ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я.

Під час святкового дійства з вітанням виступили почесні гості: директорка зі стратегічного розвитку ТОВ «Біофарма Плазма» Оксана Плотнікова, заступник голови Черкаської ОДА Лариса Кошова, директор центру Ярослав Березань, міський голова Анатолій Бондаренко та інші.

На заході, окрім подяк донорам, вручали також відзнаки тим, хто допомагає центру з популяризацією донорства. Оскільки Черкаський національний університет протягом останніх років активно співпрацює з «Biopharma Plasma Cherkasy», ректор ЧНУ Олександр Черевко та голова студентської ради ЧНУ Мар’яна Кусяка отримали нагороди «За розвиток донорства в Україні 2021».  

Активісти студентської ради ЧНУ були нагороджені подякою міського голови за розвиток і пропагування донорства крові. 

Також присутні мали змогу ознайомитися з фотовиставкою  «Ми — краплі в морі. Ми для когось — море». Допомагав організовувати експозицію відомий фотограф Гаррі Єфімов. За словами митця, метою фотопроєкту було розповісти історії тих, хто врятував комусь життя, подарувавши свою кров, і тих, хто був врятований завдяки донорству; порівняти цих людей та показати їхню схожість: і внутрішню, й навіть зовнішню.

На виставці можна було побачити й фотографії випускників Черкаського національного, які пов'язали своє життя з донорством. Серед них — громадський активіст, помічник міського голови з питань транспорту в м. Черкаси (2019-2021 рр.) Павло Мосійчук, громадський активіст, учасник організації «Ротарі Клуб Черкаси» Сергій Слинько.

Черкаський національний продовжуватиме активно популяризувати донорство серед студентства, адже це — благородна справа, яка рятує життя!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького