У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся фінальний благодійний вечір акустичної cover музики на підтримку Збройних сил України «Пісня — душа» від «Фабрики музичного мистецтва "Voices"».

У межах мистецького проєкту учасники «Voices» об’єднали талановиту молодь Черкас на суботніх вечірніх концертах, де не тільки радували своїми виступами публіку, а й зібрали 13 839 грн на допомогу нашим захисниками й захисницям.

— Дякую усім, хто підтримав наший культурно-мистецький проєкт та допоміг Збройним силами України донатами. Завдяки вам за весь період волонтерської діяльності з початку повномасшабного вторгнення університет  зібрав два з половиною мільйони і їх уже переказали на потреби армії. Зібрані під час суботніх вечорів кошти теж підуть для підтримки військових, наших випускників, — звернулася до присутніх проректорка з освітньо-виховної, та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк.

Сьогоднішній концерт присвятили Дню університету, який традиційно відзначається у жовтні. Четвертий творчий вечір «Пісня душа» закриває марафон мистецьких зустрічей «Student's art autumn».

Глядачам підготували вечір cover-музики. Відкрив його гурт «SHUFFLE» і став першим, кого глядачі зустріли бурхливими оплесками. Теплі та знайомі кожному пісні були неймовірними у їхньому виконанні. Лунали  хіти сучасних українських гуртів: «Добрий ранок, Україно», «Гуси», «Восьмий колір» та інші. Публіка мала змогу почути вже третю, власну пісню гурту «Ясні зорі», вихід якої запланований на 20 жовтня.   

Наступною виступила талановита Юлія Бунь-Вовкотруб, що грає на скрипці з 5 років і донині, є артисткою академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Її неймовірна гра на скрипці зачарувала глядачів. 

Чутливі та ніжні звуки скрипки влучно доповнили атмосферу жовтневого концерту. Креативні та динамічні дівчата з гурту «Буднітай», чий колектив є переможцем багатьох конкурсів як в Україні, так і за кордоном, зачарували своїм голосом публіку, яка не могла відвести погляду від них. На завершення насолоду від прослуховування пісень «Квіти мінних зон», «Маніфест» та «Поки молоді» подарував гурт «Voices».

Відвідувачка заходу Яна Хоменко поділлилася враженнями:

— Це дуже класний захід, я була на трьох концертах з чотирьох, які проводили  "Voices". Мені сподобалось, що усі такі різні: хтось співає, хтось грає на найрізноманітніших інструментах. Це дуже заряджена, дуже позитивна подія. І мені до вподоби, що молодь долучається до допомоги ЗСУ, наближаючи нашу перемогу.

Усі виконавці отримали подяки ректора за підтримку творчих ініціатив та молодіжних проєктів.

 Автори: Поліна Алюшина, Олександра Позігунова, Анна Шевчук, стдентки 1-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Фото: Анна Харченко